torsdag den 22. juli 2010

Hjemmelavet marshmallows


Hvad skal du bruge?

500 g sukker

3½ dl vand

1 spsk. flydende glukose

30 g husblas

Frugtfarve (plus evt. smag)

2 æggehvider, stivpiskede

Flormelis


Hvad gør du?

- Sukker, glukose og 2 dl vand opløses i en tykbundet gryde ved middel varme. Rør konstant.


- Bring opløsningen i kog uden at røre. Øg varmen og kog, til sukkeropløsningen når en temperatur på 125-130°


- Udblød husblasen i 1,5 dl vand 5-10 min. og opløs den derefter forsigtigt over kogende vand.


- Tilsæt evt. farve- og smagsstofferne.


- Bland sukkeropløsningen med husblasen. Pisk konstant med piskeris og hæld, lidt efter lidt, hele blandingen i de
piskede æggehvider. Fortsæt med at piske, til blandingen er en tyk, hvidlig masse, der er så stiv, at den holder sin facon.


- Oliér en form og beklæd den med bagepapir.


- Vend Marsmallowblandingen ud i formen, glat den med en paletkniv og lad den stå nogle timer, gerne natten over.


- Drys flormelis ud på bordet og hæld Marsmallowblandingen ud på det. Drys flormelis over blandingen og vent 1 time for at give den mulighed for at tørre og danne skorpe.


- Skær den i kvardrater og pudr med flormelis. Lad stykkerne tørre mindst 1 time.

Ingen kommentarer: